fbpx

Θυμόμαστε με Αγάπη

Η εβδομάδα αυτή του Νοεμβρίου 2020 είχε μια ιδιαίτερη συναισθηματική χροιά για εμάς. Την Τρίτη 17/11 συμπληρωθήκαν 5 χρόνια από την αντίστοιχη Τρίτη του 2015, όταν έφυγε από κοντά μας, ο αγαπημένος μας πατέρας και ιδρυτής της εταιρείας μας Βασίλης Μήκος, ενώ το Σάββατο 21/11 έκλεισαν 5 χρόνια από το αντίστοιχο Σάββατο της ίδιας χρονιάς που τον αποχαιρετήσαμε, μαζί με αγαπημένους φίλους, συνεργάτες και συγγενείς στην αγαπημένη του γενέτειρα, στα Λαγκάδια Αρκαδίας.

Οι αναμνήσεις από τον πατέρα μας πολλές. Τόσες όσες μπορεί να φανταστεί κανείς για έναν οικογενειάρχη μια πενταμελούς οικογένειας, που μαζί με τη μητέρα μας διέγραψαν 60 χρόνια κοινής πορείας. Τα μαθήματα από τον ιδρυτή της εταιρείας μας το ίδιο πολλά και σημαντικά. Τόσα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς για έναν έμπορο της εποχής, πλήρως αυτοδημιούργητο, που κατάφερε ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια μέσα σε συνθήκες ανέχειας και εμπόλεμης κατάστασης, από ένα μικρό ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, να δημιουργήσει μια εταιρεία που καθιερώθηκε για πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα παραμένει στην ίδια ιστορική περιοχή μετά από 53 χρόνια.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, αυτή την ιδιαίτερη εβδομάδα, και αναπολώντας τις στιγμές με τον πατέρα μας στο κατάστημα από τότε που ήμασταν παιδιά, ταξιδέψαμε και στις ωραίες εποχές όπου ανακαλύπταμε τον κόσμο των υφασμάτων διακόσμησης και ξεκινούσαν να μας γοητεύουν ποιότητες και υφάνσεις κουρτινών όπως η ζορζέτα, η κρεπ, η σαντουκ, η βουαλ, η οργαντίνα, η δαντέλα, η σατέν και άλλες πολλές που αποτελούσαν το ανθολόγιο της ζήτησης των κυριών της εποχής.

Θυμηθήκαμε όταν, μεγαλώνοντας πια, εμπλουτίσαμε περισσότερο τις παραστάσεις μας, εξερευνώντας και διαθέτοντας ιδιαίτερες ποιότητες όσον αφορά τα υφάσματα επιπλώσεων, όπως το βελούδο, το δέρμα, οι ζακαρ στόφες.

Με φάρο τη δική του συνεχή προσπάθεια για εγρήγορση και καθημερινή βελτίωση, εξειδικεύσαμε στην πορεία περισσότερο τη δουλειά μας, με το μεράκι να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, προσφέροντας στο κοινό που ερχόταν για υφάσματα στο κέντρο της Αθήνας από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μια πρόταση διαφορετική σε ποιότητα και αισθητική από τα άλλα καταστήματα της εποχής.

Είχαμε μεγαλώσει με σχόλια των επισκεπτών που αναγνώριζαν την ποιότητα στην εξυπηρέτηση μας και στα είδη που εμπορευόμασταν. Είχαμε γαλουχηθεί με την νοοτροπία να στοχεύουμε στην πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας και είχαμε μάθει να βλέπουμε να έρχονται φίλοι και γνωστοί τους, επόμενες γενιές των ιδίων, συστημένοι για την επαγγελματική δουλειά μας.

Μα πάνω από όλα, είχαμε συνηθίσει στη λαχτάρα των πελατών μας για ωραία διακόσμηση, για όμορφα σπίτια, για ποιοτικές επιλογές. Τότε, που το ξετύλιγμα του υφάσματος από το τόπι ήταν ιεροτελεστία και το άγγιγμα της υφής από τον πελάτη, μια πραγματική απόλαυση από μέρους του. Τότε, που το χαμόγελο στην εξυπηρέτηση ξεκινούσε από το πρώτο δευτερόλεπτο και η ικανοποίηση του πελάτη δημιουργούσε φίλους ζωής.

Τα 5 χρόνια ενός κύκλου έχουν πάντα μια σημειολογία. Για εμάς, η σύμπτωση της συμπλήρωσης αυτών των 5 χρόνων στις ίδιες αντίστοιχες ημέρες εκείνης της εβδομάδας του 2015 που θα τη θυμόμαστε για πάντα, δημιούργησε μοιραία έντονες αναμνήσεις και μια γλυκεία νοσταλγία για τον πατέρα, δάσκαλο και καθοδηγητή μας στη ζωή και στην εταιρεία.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Αλέξης και Νίκος Μήκος

One thought on “Θυμόμαστε με Αγάπη

  1. Βάσω Κιαμου - Παναγιωτουνακου says:

    Αξέχαστος! Φεύγοντας άφησε την υπογραφή του. Οι κόποι τούδε πήγαν χαμένοι. Άφησε άξιους συνεχιστές!
    (Θα τα πούμε από κοντά με τη λήξη της καραντίνας, με το καλό. )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *